LOADING

Type to search

Blog

Avantajele unui program de master în străinătate

Fie că pleci pe un singur semestru sau pe câțiva ani, aptitudinile pe care le vei căpăta studiind peste hotare te vor ajuta să devii un adevărat expert în domeniul tău și îți vor asigura cunoștințe importante privind diverse aspecte internaționale și multiculturale.

Un avantaj semnificativ al studiilor peste hotare este că vei putea accesa o varietate incredibilă de programe internaționale de masterat de înaltă calitate și reputație, suplimentar la opțiunile care îți sunt disponibile în țara ta natală.

Universitățile bune își mențin pozițiile de top analizând împreună cu studenții lor cele mai recente tendințe în domeniu și oferindu-le instrumentele necesare pentru a excela în carieră.

În plus, aflarea într-o țară străină și imersarea în cultura acesteia aduce cu sine o multitudine de beneficii suplimentare. Poate suna ca un clișeu, însă o astfel de experiență nu a fost niciodată mai valoroasă decât în lumea dinamică de astăzi, care evoluează rapid.

Perspective internaționale

Cunoaștem cu toții importanța învățării din experiențe obținute peste hotare. Însă experții susțin că valoarea studierii în străinătate este mai mare atunci când suntem puși la încercare sau atunci când mediul în care ne aflăm ne pare absolut necunoscut.

Descurcarea cu provocările legate de diverse idiosincrazii culturale poate oferi noi viziuni și schimba ideile preconcepute despre modul de viață al altor oameni”, a relatat consultantul de carieră David J. Smith într-un interviu acordat revistei Forbes. “Fiecare călătorie deschide oportunități valoroase, însă, probabil, călătoriile în străinătate, în special în situațiile în care confortul nu este asigurat, oferă cea mai intensă experiență de învățare.

Atunci când înveți în străinătate, poate fi palpitant să participi la tradițiile exotice ale țării gazdă. În același timp, studenții au posibilitatea de a vedea, simți și înțelege cum trăiesc localnicii și prin ce diferă sau se aseamănă stilul lor de viață.

Partea bună este că tot acest proces se desfășoară nu doar în cadrul universității, dar și în cadrul stagiilor și al voluntariatului. Iată ce ne povestește despre experiența sa de stagiu în Marea Britanie Lydia Carr, studentă la facultatea de Management în sănătate la Universitatea Howard (SUA), născută în Taiwan și crescută în Japonia și Jamaica:

“În cadrul stagiului meu de învățare a simțului serviciului comunitar, am avut ocazia să trag o privire la viețile cotidiene ale diferitor oameni: pacienți internați în spital, pacienți cu probleme de sănătate mintală și chiar colegi de-ai mei. […] Am putut înțelege mai bine cum funcționează sistemul de sănătate din Marea Britanie, diversele ierarhii structurale și locul fiecărei organizații în sistemul de sănătate.

Ușurință în comunicare

Unul dintre cele mai evidente avantaje ale aflării temporare peste hotare este învățarea limbii locale sau perfecționarea abilităților tale de vorbire într-o limbă străină. Pentru majoritatea oamenilor nu există o modalitate mai bună de adaptare la toate cuvintele și sunetele noi care răsar în mod natural în conversațiile cu localnicii.

Și mai important este că studiile internaționale de masterat și programele de schimb le permit studenților să-și dezvolte abilitățile de comunicare într-o sferă de aplicare mai cuprinzătoare. Care este cea mai convingătoare modalitate de a-ți exprima gândurile în mediul academic și profesional? Cum poți negocia și participa la evenimente importante de luare a deciziilor care țin de viitorul tău? Cum treci de la un tip de comunicare la altul în funcție de locul în care te afli și publicul căruia i te adresezi?

La prima vedere, aceste întrebări pot părea inutile — până la urmă, e ușor să vorbești! Însă, cu siguranță, o bună comunicare presupune mult mai mult decât vorbire. Interacționând cu studenți și profesori din toată lumea, obișnuindu-te cu obiceiurile locale și învățând să-ți trăiești viața în afara sălilor de studii, îți vei îmbunătăți abilitățile de comunicare.

Iar dacă mai adaugi și învățarea limbii locale, perfecționarea abilităților tale de comunicare va trece la un nivel superior. Exprimându-ți clar ideile și oferindu-le celor din jur atenția și sprijinul bine-meritate, cu siguranță vei primi o înaltă apreciere oriunde vei merge.

Lucru în grup

Abilitatea de a lucra în mod independent și de a te simți confortabil pe cont propriu este de neprețuit. Dar totodată, pe lângă cizelarea cunoștințelor tale multiculturale și a abilităților de comunicare, studiile postuniversitare peste hotare vor contribui enorm la antrenarea răbdării și a competențelor tale de colaborare în cadrul activităților în grup.

O aptitudine dezvoltată de delegare a sarcinilor și simțul responsabilității personale sunt printre multiplele efecte secundare pozitive ale frecventării unei universități dintr-o țară străină. Școlile știu de acest lucru.

Metodele actuale de învățare a limbilor includ foarte multe activități în grupuri, inclusiv în grupuri mici. Îndeplinirea unei sarcini într-o limbă nouă în colaborare cu persoane care nu vorbesc limba ta natală este o modalitate de a-ți îmbunătăți abilitățile de lucru în echipă foarte dificilă, dar care îți va aduce și o mare satisfacție. Nu este neapărat să-ți placă toată lumea, dar trebuie să lucrați împreună”, se explică în blogul furnizorului de studii peste hotare ESL. În cele din urmă, când vei intra pe piața muncii după absolvire, va trebui să aplici aceleași strategii de lucru în echipă, pentru a atinge succesul în activitatea ta.

Deși, de regulă, studenții obțin în cadrul studiilor lor peste hotare mai mult decât se așteaptă, aceste trei calități interpersonale vor pune o bază solidă pentru viitoarea ta carieră și viața de după universitate. Acum este rândul tău să înveți cum să le aplici în condițiile vieții reale.

Obține toate informațiile privind programele din diverse domenii, precum afaceri, marketing, finanțe, management și multe altele, de la experți ai școlilor de afaceri de top în cadrul evenimentului ONLINE Access Masters, care va avea loc la 26 noiembrie!

Înregistrează-te și tu aici: https://www.accessmasterstour.com/link/FyT

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *