LOADING

Type to search

Blog

Ce alimente benefice creierului ar trebui să consumați în perioada restanțelor

sesiune alimente

       Probabil mulți dintre voi v-ați pus aceste întrebări pe parcursul sesiunii de examene. Oare ce să mănânc eu astăzi înainte de examen ca să nu-mi facă rău la stomac, ci să mă ajute să gândesc limpede și corect? Sau ce și cât să beau eu ca să nu mă găsească nevoile în timpul examenului? Păi am eu răspunsul la aceste întrebări.

       În primul rând, vom vorbi despre alimentația propriu-zisă. De exemplu, există întrebarea comună la toți studenții: Ce trebuie să fac când am examen dimineața și nu am timp să mănânc mai nimic? Păi, ca o alimentație să decurgă corect, este nevoie și de un somn bine structurat. Ora de culcare ar trebui să fie în jur de 22-23, ca a doua zi, la ora 6, să fii treaz și să ai timp și să mănânci echilibrat, și să te pregătești pentru examen. Ce recomand eu este să consumați o cantitate infimă de nuci, cam 50-100g în fiecare zi. Acestea sunt foarte bune pentru creier și ajută la structurarea gândirii. De asemenea, se poate consuma pe o cale mai medicinală, să spun așa, lecitina, care ajută, oarecum, la memorie. Pe lângă acestea, e bine să mănânci dimineața o salată ușoară, care să te revigoreze într-o oarecare măsură. De asemenea, și fructele dau foarte multă energie, cum ar fi merele. Poți consuma și sandwich-uri făcute de tine cu roșii, castraveți, cașcaval dedesubt etc.

       Dacă ai examen după-amiază, ai timp să mănânci și de dimineață și la prânz. La prânz poți mânca o bucățică de carne făcută la grătar, sau ceva care să nu cadă greu la stomac. E important să ținem și o dietă pe parcursul sesiunii și vom vedea cum ne simțim mai ușori, iar lucrurile decurg mult mai bine decât înainte.

       Lângă Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din Pitar Moș, acolo unde învăț eu, există un Mega Image dotat cu multe alimente benefice, atât corpului, cât și creierului uman.

       În al doilea rând, vom vorbi despre băuturile care sunt benefice pentru creier. Sucurile de portocale făcute acasă la blender sunt printre cele mai bune și răcoritoare, ajutând creierul să funcționeze mult mai bine. Dacă mai adaugi și alte produse, precum morcovii (care ajută la îmbunătățirea vederii) sau sfecla (care e foarte bună pentru hemoglobină și conține mult fier) sau merele, va ieși un fel de smoothie, foarte bun și sănătos, de altfel. Nu recomand sucurile sau smoothie-urile din comerț, sunt complet nesănătoase! Conțin tot felul de aditivi și E-uri, care le fac să reziste mai mult. Acestea sunt cele mai nenorocite și îți pot distruge viața treptat, nu imediat.

       În concluzie, alimentația trebuie să conțină următoarele alimente:

  • 50-100g de nuci;
  • Lecitină (nu e obligatoriu consumul);
  • Fructe (mere, pere, banane, portocale, caise, prune, cireșe etc.) – depinde de sezon;
  • Sandwich-uri cu roșii, castraveți, cașcaval/mozzarella.

       Băuturi:

  • Sucurile de portocale făcute acasă la blender + morcovi, sfeclă, mere (Smoothie-uri);
  • Nu consumați sucuri sau smoothie-uri din comerț! Nu sunt sănătoase!

Vă mulțumesc mult celor care au citit până la final acest articol și sper că v-am fost de ajutor într-o oarecare măsură.

Articol redactat de Nițu – Grecu Andrei, student la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *