LOADING

Type to search

Blog Fashion

5 motive pentru care contează și cum ne afectează: Moda în Studenție

Ești altcineva nu doar pentru că înveți și crești sau pentru că ai schimbat mediul, dar mai faci ceva ce doar din studenție începem să facem cu adevărat conștient: te adaptezi.  

Iar moda este o parte importantă din procesul care definește pe cineva și, ca un camuflaj, ajută să schimbi persoana, percepția și modul cum te simți. 

Modă, facultate, stil – sunt cuvinte care de la hashtag-uri la probleme pot deveni importante pentru zilele fiecărui student. 

Azi vedem de ce și cum poți începe să definești un stil, cu 5 motive pentru care contează acest pas. 

Cât de mult contează să fii la modă în studenție?

Întrebarea de mai sus poate fi completată de alte 3. Dacă le răspunzi cu DA, atunci ne apropiem de motivele pentru care stilul este important. 

  • Vrei să fii privit mereu de parcă părerea ta contează?
  • Simți că ești altcineva decât erai la liceu?
  • Vrei să profiți de faptul că nu mai avem uniforme?

De la faptul că vrei să crești și prin ceea ce porți, că vrei să fii ascultat, că vrei să impresionezi și să te simți mai bine în pielea ta, moda este modul – : ) – în care expresia de zi cu zi a unei personalități poate să fie una remarcată sau una la fel de plictisitoare ca unele cursuri. 

  1. Moda contează pentru că arată în exterior creativitatea din interior. De când nu mai avem uniforme ca standard în școli, felul cum ne îmbrăcăm spune despre noi destul de multe să conteze atenția pe care o dai detaliilor. Iar dacă apari într-o combinație de sacou cu top sau sacou supradimensionat ca rochie, atunci vei fi privită ca pe o personalitate creativă. Și asta fără să arăți compunerile din liceu. 

2. Hainele te pot apropia sau îndepărta de un grup social. Nu o spunem noi, ci directoarea London College of Fashion și cancelar la Universitatea de Arte din Londra. În articolul De ce contează MODA, spune următoarele:

Hainele pot provoca discuții politice – think hoodie sau burkini – sau pot reprezenta eliberare sau democrație – think pantaloni pentru femei. Hainele pot provoca schimbare, pot concepe o identitate și ne pot defini.”

Așa că să profităm de asta ca de o libertate!

3. Moda te scoate din zone de confort, din zile de nechef sau situații de stres. Pentru că a îmbrăca ceva în care crezi sau care crezi că te schimbă, are o putere anume. Și să domini o cameră prin prezență, doar prin faptul că poți alb și piele, poate să fie un sentiment neprețuit. 

4. Stilul mărește șansele unei cariere. Pare un stereotip, dar încă este adevărat. Psihologul Tyler Tervooren vorbește despre 2 întâmplări când hainele au contat. O dată a acceptat un sfat greșit, dar de la o persoană mai bine îmbrăcată, inconștient de ce face alegerea asta, și a doua întâmplare, când a trecut de un punct de securitatea ce nu permitea accesul străinilor, doar pentru că lângă el avea o salopetă folosită în interior. Nu pe el, lângă el. Articolul puteți să îl citiți AICI, dar lecția este că orice am spune, inconștient luăm încă decizii care pornesc de la cum este îmbrăcată persoana din fața noastră. 

5. Back to school a devenit un hashag atât de popular că a generat un stil. La fel ca street style, la fel ca sporty. Să îți creezi imaginea pentru un nou an este la fel de important acum ca organizarea orarului. Și psihologic, atât purtarea de noi haine pentru #backtoshool cât și purtarea cu tine a hainelor de gym sunt recomandate ca să te facă mai entuziasmat de activitățile respective. No joke! Să anticipezi cu plăcere un nou an școlar, sau să vezi constant hainele de sală la îndemână te va face mai deschis la aceste etape din viața de facultate. 

Concluzia este că de la 5 motive obiective aici, tu ai încă 10. Sau 100. Sau 1 pentru fiecare zi. Clar este că în toate pozele tale, în momentele de studiu, sau distracție, cine ești începe cu ce porți și cum te simți se aliniază la asta. 

Dacă ți-a plăcut acest articol, ajută-ne cu un share ! 

Articolul a fost scris de prietenii noștri de la Concepto, showroom și online store de modă, care merită urmăriți pe Instagram –>

instagram@conceptoline

BONUS: Mulţumim că ne citeşti
Avem pentru tine o surpriză cu un Cod de reducere Cadou de -10% pentru produsul tău preferat din shop-ul Concepto, dintre care și ținutele de mai sus. Cuponul poate fi utilizat la orice produs care nu se află deja la reducere.
Cupon Cadou: Student10

Piesele din articol: Shop Concepto

Nu uita că pe StudentNews.info găsești o serie de joburi pentru studenți care te pot propulsa în carieră! De asemenea, dacă ești un student pasionat de travel, vizitează secțiunea de city breaks din site!

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *