LOADING

Type to search

Blog

Studiatul si locul de muncă. Un mix pe care orice student îl aplică

locul de munca si studiatul

Cu toții știm cum este să nu dispui de resurse financiare, mai ales când banii se duc primii în studenție. Nu o să vă vină să credeți, dar dispar chiar înaintea motivației de a învăța. Dacă nu ai părinți bancheri cel mai probabil alegi să îți sacrifici și gramul acela de timp liber, în speranța de a câștiga câțiva bănuți (nu te gândi că vei fi plătit după merite).

Nu de alta, dar probabil te-ai săturat să mănânci pâine uscată cu pate mai bine de jumătate de lună.

Pe cât de simplu pare să lucrezi și să studiezi în același timp, pe atât de greu este. Probabil te vei întreba „de ce?!”. Răspunsul este simplu, nu vei mai avea doar un motiv pentru care să se instaleze lenea și să dispară motivația (de a face orice), ci două.

Stresul și oboseala vin și ele la pachet, că de, la facultate ai teme și proiecte (pe care nu apuci să le faci că nu mai ai timp nici de somn), și la muncă îți stau șefii pe cap. Doar nu credeai că o să fie totul roz.

Cu toate acestea, mixul dintre studii și muncă nu a omorât pe nimeni, încă. De asemenea, aduce cu sine o serie de beneficii, pe lângă salariu (pe care încă nici nu l-ai luat, dar deja te-ai gândit cum în cheltui). În aceasta categorie intră admirația părinților că nu mai ești o mică lepră care le mănâncă banii.

Mult așteptata experiență pe care toți angajatorii o cer imediat după ce te desprinzi de băncile facultății, de parcă noi ne-am născut muncind, este și ea inclusă aici. Toate ca toate, dar nimic nu se compară cu gradul de zgârcenie pe care îl capeți, că de, tu muncești pentru banii aceea. Și uite cum ai ajuns să te educi financiar fără mentori, cursuri sau altele asemenea.

Mai sunt multe alte beneficii, însă vă las să le descoperiți singuri, ca să nu mai zic de partea mai puțin plăcută, că doar nimic nu e perfect.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *