Student News deține cea mai activă audiență de studenți din mediul online și vrem să le oferim facultăților o sugestie a desfășurării cursurilor online într-un mod gratis și simplu.

Nu este vorba de Teams,Discord,Skype,Zoom Chat etc., este vorba de Facebook Groups. De ce să nu ne folosim de ceea ce a creat dl. Mark? Este simplu și gratuit.

Mai jos o să vă prezentăm pașii pentru un curs:

Pasul 1: Creaza un grup de Facebook pentru grupa la care tii cursul. 

pasul 1

Sfătuim să fie un admin al grupului care să se ocupe de adăugarea și acceptarea persoanelor strict din grupa respectivă. Folosiți setările exact ca în poza de mai sus.

Pasul 2: Faceți un live streaming de pe laptop/PC direct în grup.

Aici sunt 2 variante, faceti live simplu si studentii va vor vedea la fata sau folositi extensia Facebook Share Screen (https://chrome.google.com/webstore/detail/facebook-screen-sharing/ncfpggehkhmjpdjpefomjchjafhmbnai) si le prezentati cursul direct de pe laptop.

Pasul 3: Adăugați cursurile in grup ca evenimente:

Pur și simplu folosiți un event ca fiind un curs care se desfășoară fie în fiecare săptămână, fie o singură dată. După ce l-ați creat va fi vizibil și disponibil tuturor membrilor/studenților.

În timpul cursurilor studenții pot posta în event eventualele întrebări/nelămuriri iar profesorul le răspunde online.

Nouă ni se pare un mod simplu de a ține cursurile online pentru universitățile care nu au suficiente resurse și își permit plata anumitor programe de online learning/virtual rooms.

De aceea acest articol este dedicat tuturor celor care nu au găsit o soluție până acum și vor ca datele personale să fie mai securizate. Poate chiar sunt studenți printre noi care pot da acest articol mai departe cadrelor didactice.