Haşteg – Teatru

  0
  6
  Cand:
  februarie 23, 2020@3:00 pm – 5:00 pm
  2020-02-23T15:00:00+02:00
  2020-02-23T17:00:00+02:00
  Unde:
  The Fool
  Calea Victoriei 118
  010071 Bucharest
  Romania
  Haşteg - Teatru @ The Fool

  Hașteg este despre agresiunea imaginii perfecte și despre presiunea de a fi „fericiți”. Spectacolul face referire la faptul că simțim nevoia să ne etichetăm trăirile, viața – totul este „#feeling blessed” -, să imităm în viața reală hashtag-urile din social media, să credem că perfecțiunea este o obligație, ca și când ar fi ceva profund în neregulă cu noi în momentele inerente în care nu suntem fericiți. Astfel, ajungem să disimulăm adevărul până la a ne minți pe noi înșine.

  Încă din faza de scriere a textului, Elena Voineag și Dana Rotaru au gândit o derulare filmică, cu accente de stand-up, atât la nivelul replicilor, cât și în structura dramaturgică.

  „Anumite scene au fost scrise în perioada repetițiilor cu actorii, din nevoia de a construi împreună câteva momente sensibile ale spectacolului. Am ales scrierea fără didascalii, tocmai pentru a da ocazia actorilor de a explora în voie universul complex al oamenilor din Hașteg. În montare, m-a interesat unghiul din care publicul privește povestea. Actorii joacă atât pe scenă (spațiul personal), cât și în sală (spațiul social), jonglând cu planurile obiectiv-subiectiv, într-un spectacol interactiv.”, spune Dana Rotaru.

  Hașteg este povestea cuplurilor contemporane, într-o eră în care monogamia a devenit o utopie și interacțiunea reală a fost înlocuită cu dragostea tip fast food, într-o „piațetă” vastă pe care cu toții o avem la îndemână, imediat, doar la un click distanță. Coloana sonoră originală vine în completarea spectacolului Hașteg, o producție dinamică, o comedie neagră care promite să vă țină departe de telefon!

  De Elena Voineag și Dana Rotaru

  Cu: Ana Odagiu, Denis Stefan, Elena Voineag, Ionuț Ionescu, Dana Rotaru, Razvan Nicolae Raduta, Ana Pasti, Domnica Circiumaru

  Regia: Dana Rotaru
  Muzică originală: Tică Alexe
  Decoruri: Valentina Voineag
  Costume: Liana Obancea
  Sunet și lumini: Petre Osman

  🃏 Haşteg
  📍 The Fool
  📅 Duminică, 23 Februarie
  🕗 15:00
  Bilete pe https://bilete.thefool.ro şi la punctele de vânzare iaBilet.ro din Bucureşti.