LOADING

Type to search

Student Story

Student la Drept așteptări vs realitate

student la drept asteptari vs realitate

Când auzi de facultatea de Drept te gândești la filmele americane, cu sutele de cazuri intersante și te aștepți ca la facultate să fie la fel de dinamic. Apoi ajungi la concluzia că de fapt doar ți-ai distrus viața socială. Facultatea de Drept presupune multă muncă și devotare, așa că trebuie să fii 100% sigur că vrei să urmezi acest drum.

În primul semestru nu o să înțelegi mai nimic. Practic, din 3 cuvinte spuse de profesor tu nu vei înțelege 5. Tot în primul semestru realizezi că latina nu e o limbă așa moartă cum pare. Pe întraga durată a cursului vei avea impresia că ai călătorit în timp, undeva în Roma Antică. Acesta e unul din momentele în care chiar îți pare rău că ai chiulit de la latină în liceu. În primul an, latina îți va fă și prieten și dușman, dar cu timpul te acomodezi cu ea și fără să îți dai seama vei începe să o vorbești foarte des. Te trezești peste noapte că vorbești o limbă intitulată „păsăreasca juridică”.

Sesiunea e singura perioadă din an în care realizezi că poți să bei tone de cafea, fără să își facă efectul. Iar fraza „lasă că am timp să învăț” se transformă în „omoară-mă, te rog!”. Și îți trebuie muuult curaj ca să accesezi site-ul pentru a-ți vedea notele. Dar dacă știi să îți organizezi timpul cum trebuie vei descopei că ai capaitatea să înveți 200 de pagini de curs în două zile. Iar dacă nu ești leneș și înveți pe tot parcursul semestrului, nici nu vei știi când a trecut sesiunea.

În semestrul II, ar trebui să înceapă partea distractivă, pentru că trebuia să mergi prin tribunale, dar tu te alegi doar cu cursuri online și profesori care îți ucid dorința de a trăi. Însă nu toți profesorii sunt atât de răi, unii îți pot fi adevărați îndrumători în noua ta călătorie.

Abia când profesorul îți spune „La Drept 8 e notă mare” realizezi în ce te-ai băgat, dar și ce înseamnă o restanță. Totuși, cu puțin noroc și efort, treci cu brio de prima sesiune. Iar pentru un student la drept expresia „nopți nedormite” nu se referă la un party în cămin, ci mai degrabă la o întâlnire cu Codul Civil (dar după examene, nimeni nu se distrează mai bine decât studenții de la Drept ).

Poate prima impresie nu va fi una frumoasă, dar cu timpul te obișnuiești cu ceea ce înseamnă facultatea de drept și vei începe să o iubești.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *