student la drept si politist

Doamna cu balanța și legătura la ochi care simbolizează justiția nu este chiar oarbă, așa cum credeam. Baticul ăla care cică-i obturează vederea este semitransparent. De asta s-a convins și Petrică N., student în ultimul an la drept. Acesta a fost oprit în trafic de un agent de circulație cu școală mai puțină decât vacanța studentului, dar cu un simț al umorului mai bine dezvoltat. Acesta i-a reproșat lui Petrică faptul că n-a oprit la semnul STOP.

”Sunt aproape avocat, vă dați seama că legile n-au niciun secret pentru mine. I-am răspuns agentului că am încetinit, ceea ce echivalează din punct de vedere juridic cu o intenție de oprire…”, ne-a declarat Petrică, scuipând câteva ațe din bandajul facial. ”L-am provocat să-mi arate care e deosebirea, legal vorbind, între a opri și a încetini…”, icni el intradentar.

”Domnul viitor avocat m-a luat cam de sus. L-am invitat să coboare din mașină, moment în care am început să-l altoiesc cu pulanul. L-am rugat să-mi spună dacă să mă opresc sau doar să încetinesc… Quod erat demonstrandum!”, ne-a spus agentul principal Vasile T., cu asta epuizându-și 70% din vocabular…