E de la sine înțeles, ca student la psiho, te întâlnești cu multe lucruri pe parcursul facultății (Facultatea de Psihologie și Științele Educației).-the best-. Iar noi nu prea putem să ne „supăram” pentru că stim că oamenii nu o fac cu intenție. Asta e videoclipul care arătă perspectiva noastra ca studenții la facultatea de Psihologie.

Ca paralelă, unele aspecte sunt legate de perspectiva terapeurică, iar noi studenții la facultatea de Psihologie suntem oarecum interpretați greșit. Psihoterapia  este o  muncă incredibil de plină de satisfacții. Pentru cineva căruia îi place să interacționeze și să îi ajute pe oameni. Timpul petrecut ajutând oamenii să ducă vieți mai productive, mai funcționale și mai fericite poate aduce mari satisfactii. Totuși, mulți oameni devin psihoterapeuți fără să știe sau să înțeleagă adevăratele cerințe ale profesiei. Înțelegerea a ceea inseamna cu adevărat să fii psihoterapeut, te poate ajuta să decizi dacă această profesie este potrivită pentru tine. Uite niște aspecte interesante:

Nu este treaba ta să „salvezi” oamenii

Dacă îi vezi pe clienții tăi ca pe niște oameni care trebuie reparați, acest lucru poate afecta, negativ, interacțiunile tale cu clienții. Este adevărat, clienții tăi au nevoie de ajutor și îți cer ajutor, dar  nu încerca să îi salvezi cu forța.

Multe dintre aceste lucruri le vei învăța, după ce vei deveni psihoterapeut, dar este bine să știi aceste detalii atunci când intri în profesie.

Clientul trebuie să dorească să se schimbe 

A merge la terapie nu este suficient de la sine; clientul tău trebuie să vrea ca situația să se îmbunătățească. Motivația personală necesară pentru a lucra la probleme și pentru a îmbunătăți o situație dificilă personal nu este un lucru pe care psihoterapeutul îl poate inocula unui client. Continuarea pe aceeași cale poate să nu fie de ajutor niciunuia dintre voi, fără a face o schimbare semnificativă.

Studenții la facultatea de Psihologie pot folosi cele 2 mici sfaturi pentru cariera lor viitoare și pentru o perspectivă la largă.

MindFool by Andrei Stan =

https://www.youtube.com/channel/UCcxQ_ZzCratoSezin7mjBaQ

#mindfool  #psihologie  #psiholog

#psihologie #științele #educației #bucuresti